بسم الله الرحمن الرحیم
دوشنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۵، ۰۵:۳۶ ق.ظ |
محمد علی رضائیان جهرمی |
۰ نظر
همزمان دهم سپتامبر، بیستم شهریور، روز جهانی پیشگیری از خودکشی، برخی از کارشناسان اعلام کرده اند که خودکشی یک اقدام روانی است که قابلیت پیشگیری دارد.
بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، هر ۴۰ ثانیه در جهان یک نفر جانش را با مرگی خودخواسته و عمدی از دست میدهد و به ازای هر یک نفر که میمیرد، ۲۰ نفر دیگر اقدام به خودکشی میکنند، اما ناموفق می ماند. این در حالیست که متخصصان بهداشت روانی، خودکشی را یک اقدام روانی آنی و قابل پیشگیری میدانند.
پرفسور پل گیونفریدو، رئیس بنیاد غیرانتفاعی بهداشت روانی آمریکا در این باره گفت: "خودکشی برای بسیاری از مردم رسیدن به مرحله آخر یا حلقه نهایی زنجیرهای از حوادث است که در هر نقطه از مسیر قابل پیشگیری است اما یا توجه ما را جلب نکرده یا از اساس انکارش کردهایم."
بنیاد غیرانتفاعی بهداشت روانی در آمریکا که یکی از قدیمی ترین نهادهای فعال در ارتقا سلامت روانی جهان است، می گوید که علاوه بر ضرورت کمکهای فوری به افرادی که قصد خودکشی دارند، دولت باید با تصویب سیاستهای حمایتی از بیماران روانی با مصرف مواد مخدر، الکل و آزادی مطلق در اختیار داشتن اسلحه مبارزه کند.
از سوی دیگر، حسین اسدبیگی، رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفته است که بیش از ۹۰ درصد افرادی که دست به خودکشی میزنند، دچار اختلالات روانی هستند.
او با انتقاد از فضای یاس و ناامیدی در برخی از رسانهها از جمله صدا و سیما، مسایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و مشکلات خانوادگی را در خودکشی افراد موثر دانست.
در ایران خدمات اورژانس اجتماعی که با شماره تلفن سه رقمی ۱۲۳ صورت می گیرد برای جلوگیری از خودکشی نیز مشاوره میدهد. مقامات بهزیستی ایران اعلام کردهاند که خدمات مشاوره ای از خودکشی بیش از چهار هزار نفر جلوگیری کرده است.
- ۹۵/۰۶/۲۲